Magma Kek

Felaket

New member
Magma Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz yahut fındık
Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Magma Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kremasını hazırlamakla başlıyoruz.
  2. Tereyağ ve vanilin hariç materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
  4. Kremamizi soğuması için bekletiyoruz.
  5. Keki için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine süt, sıvı yağ ,kakaoyu, vanilini ,unu sırasıyla ekleyip en düşük düzeyde çırpıyoruz.
  6. Kelepçeli kalıba evvel kek harcını döküyoruz. Tam ortasına da kremayı döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun, ????
Magma Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst