Magma Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz yahut fındık
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kremasını hazırlamakla başlıyoruz.
- Tereyağ ve vanilin hariç materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
- Kremamizi soğuması için bekletiyoruz.
- Keki için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine süt, sıvı yağ ,kakaoyu, vanilini ,unu sırasıyla ekleyip en düşük düzeyde çırpıyoruz.
- Kelepçeli kalıba evvel kek harcını döküyoruz. Tam ortasına da kremayı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun, ????