Yıldızların Altında Islak Kekim Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı kakao tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Beyaz çikolata rendesi
- Antep fıstığı tozu yahut hindistan cevizi tozu kullanabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel derin bir kapta yumurtalarımızı şekerle bir arada mixerle 1 dakikaya yakın çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ, süt, kakao tozu ve vanilya şekerimizi de ekleyip mixerimizle biraz daha çırpıp karışımımız dan bir çay bardağı kenara ayırıyoruz.
- Kek hamurumuza kabartma tozu ve unumuzu da azar azar ekleyip yeniden mixerle çırptıktan daha sonra yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz( dileğe bakılırsa rastgele bir kek kalıbı olabilir)ve 5 dakika baloncukların çıkmasını bekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimli olarak yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Kürdan testi yapıp kekimizi fırından çıkarıp 2 dakika dinlendirdikten daha sonra üzerine ayırdığımız çay bardağındaki sosumuzu kaşık sayesinde döküp kekimizin her yerini ıslatıyoruz.
- Kekimizin üzerini dileğe nazaran süslüyoruz. Ben beyaz yıldız çikolata kullandım dilerseniz antep fıstığı tozu yahut hindistan cevizi tozuda kullanabilirsiniz.Afiyetler olsun.