İyi ki doğdun sözü çoklukla doğum günlerinde sevgi tabiri olarak kullanılan sözler içinde yer alıyor. Yazımıyla en epey baş karıştıran ki bağlaç içeren uygun ki doğdun sözü nasıl yazılır? Yazım yanlışlarında bu usul yanılgılara düşmemek için kesinlikle haberimizin içeriğine bakmayı unutmayın? İşte TDK’ya nazaran Uygun ki doğdun sözünün gerçek yazılışı…
Günümüzde tez, makale ve içerik hazırlarken Türkçede en çok yapılan yanılgılardan biri imla yanlışlarıdır. Yazım yanlışlarını en aza indirmek ve lisanı yanlışsız kullanmak için bağlaç ve ek içeren sözlerin yanlışsız yazmak epeyce değerlidir. Doğum günlerinin vazgeçilmez sözlerinden biri olan âlâ ki doğdun nasıl yazılır? Güzel ki doğdun birleşik mi yazılır? İşte karşılığı…
İYİ Kİ DOĞDUN NASIL YAZILIR? TDK’YA NAZARAN ÂLÂ Kİ DOĞDUN SÖZÜNÜN YAZILIŞI
Doğum günlerinde adeta kalıplaşmış tabirler içinde yer alan güzel ki doğdun sözünün TDK’ya bakılırsa yanlışsız yazımı şöyle;
İyiki doğdun ( Yanlış kullanım)
İyi ki doğdun (Doğru kullanım)
İyi ki doğdun nasıl yazılır?
“İYİ Kİ DOĞDUN” SÖZÜNÜN KULLANIMI ÖRNEK CÜMLELER
Pastayı daima bir arada alalım ben pastanın üzerine “iyiki doğdun” müellifim. (Yanlış kullanım)
Pastayı daima bir arada alalım ben pastanın üzerine “iyi ki doğdun” müellifim. (Doğru kullanım)
“İyiki doğdun” âlâ ki yaşamımdasın (Yanlış kullanım)
“İyi ki doğdun” uygun ki yaşamımdasın (Doğru kullanım)
Ondan ”iyiki doğdun” iletisi almak beni hem şaşırttı birebir vakitte keyifli etti. (Yanlış kullanım)
Ondan ”iyiki doğdun” bildirisi almak beni hem şaşırttı tıpkı vakitte keyifli etti. (Doğru kullanım)
Günümüzde tez, makale ve içerik hazırlarken Türkçede en çok yapılan yanılgılardan biri imla yanlışlarıdır. Yazım yanlışlarını en aza indirmek ve lisanı yanlışsız kullanmak için bağlaç ve ek içeren sözlerin yanlışsız yazmak epeyce değerlidir. Doğum günlerinin vazgeçilmez sözlerinden biri olan âlâ ki doğdun nasıl yazılır? Güzel ki doğdun birleşik mi yazılır? İşte karşılığı…
İYİ Kİ DOĞDUN NASIL YAZILIR? TDK’YA NAZARAN ÂLÂ Kİ DOĞDUN SÖZÜNÜN YAZILIŞI
Doğum günlerinde adeta kalıplaşmış tabirler içinde yer alan güzel ki doğdun sözünün TDK’ya bakılırsa yanlışsız yazımı şöyle;
İyiki doğdun ( Yanlış kullanım)
İyi ki doğdun (Doğru kullanım)
İyi ki doğdun nasıl yazılır?
“İYİ Kİ DOĞDUN” SÖZÜNÜN KULLANIMI ÖRNEK CÜMLELER
Pastayı daima bir arada alalım ben pastanın üzerine “iyiki doğdun” müellifim. (Yanlış kullanım)
Pastayı daima bir arada alalım ben pastanın üzerine “iyi ki doğdun” müellifim. (Doğru kullanım)
“İyiki doğdun” âlâ ki yaşamımdasın (Yanlış kullanım)
“İyi ki doğdun” uygun ki yaşamımdasın (Doğru kullanım)
Ondan ”iyiki doğdun” iletisi almak beni hem şaşırttı birebir vakitte keyifli etti. (Yanlış kullanım)
Ondan ”iyiki doğdun” bildirisi almak beni hem şaşırttı tıpkı vakitte keyifli etti. (Doğru kullanım)