yavaşça Yağlı Islak Kek

Felaket

New member
yavaşça Yağlı Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağının 4/3’ü kadar şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4/5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığı ucu ile azıcık tuz
yavaşça Yağlı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle fırını 170-180 derecede açalım ısınmaya bırakalım.
  2. Yumurta ile şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Süt ve sıvı yağı koyup yavaşça karıştırıyoruz (fazlaca çırpmayalım ki kabaran yumurta, şeker sönmesin).
  4. Vanilya ve kakaomuzu koyup güzelce karıştırıyoruz.
  5. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp, eleyerek karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış fırında 170 yahut 180 derecede denetimli olarak pişiriyoruz (ben 170 derecede pişirdim).
  7. Kekin pişmesine yakın sos materyallerimizi tencereye koyup karıştıralım.
  8. Ocağımızı açıp istediğimiz kıvamı alana kadar pişirelim.
  9. Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktıktan daha sonra hafifçeçe dilimleyelim.
  10. Kek dilimlerinin üzerine çatal batıralım ve yavaş, yavaş sosumuzu sıcak olarak dökelim.
  11. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilir isteğe nazaran sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz.
  12. Ben çok yağlı ve şekerli yemediğim için bu türlü yapıyorum. Sos fazlaca ağır kıvamda olursa keke işlemez fakat ağır kıvam sevenler nişasta ekleyerek kıvam verebilir.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).
yavaşça Yağlı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst