Yaş Pasta

Felaket

New member
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
Pastacı kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
Dış kaplaması için;

  • Krem şanti
Üzeri için;

  • 50 ml krema
  • 50 gram çikolata
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bismillahirrahmanirrahim ???? Krema için vanilya, tereyağ ve kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye katıp, karıştırarak pişirelim.
  2. Piştikten daha sonra altını kapatıp, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım üzerini kremayı değecek biçimde streçle kapatalım.
  3. Vaktiniz var ise 1 gece yoksa en az 3 saat buzdolabına katalım.
  4. Krema soğuduktan daha sonra 1 paket kremşanti ekleyip, içerisine mikser ile 5 dakika boyunca çırpalım kıvamı fazlaca katı olursa biraz krema yahut süt ile kıvam verelim (Ben içerisine krema da ekleyip o biçimde çırptım).
  5. Pandispanya için yumurta sarısı ve beyazını dikkatli bir biçimde ayıralım.
  6. Şekerin yarısını yumurta beyazına kalanıda yumurta sarısına ekleyelim.
  7. Yumurta beyazı ve şekeri isteğe bağlı bir çimdik tuz ile kar köpüğü olana kadar çırpalım.
  8. Yumurta sarısını ve şekeri çırpalım çırparken içerisine sıcak su ekleyip en az 5 dakika boyunca çırpalım.
  9. Kuru materyalleri de ekleyip spatula ile alttan üste gerçek karıştıralım.
  10. Yumurta beyazını üç seferde ekleyip, spatula ile alttan üste yanlışsız karıştıralım.
  11. Yağlı kağıt serili çember kalıba hazırladığımız harcı dökelim.
  12. Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme müddeti fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
  13. Pandispanya piştikten daha sonra birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra ızgara telin üzerine zıt çevirip soğuyana kadar bekletelim.
  14. Pandispanya vaktiniz var ise pandispanyayı güzelce streçleyip, 1 gece boyunca buzdolabında bekletelim yoksa da en az 2 saat soğumasını bekleyelim.
  15. Pandispanyayı 2 yahut 3 kata bölelim ortalarına hazırladığımız pastacı kreması ve dilediğiniz meyvelerle iç kısmını hazırlayalım.
  16. Dilerseniz pandispanyayi süt, kahve yahut şekerli su ile de her katını ıslatabilirsiniz.
  17. Pandispanyanın dışına kremşantiyi sürelim ve buzdolabına katalım.
  18. Üzeri için yapacağımız çikolata sos için kremayı sos tenceresine ekleyelim krema ısındıktan daha sonra altını kapatıp içerisine çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  19. Sos soğuduktan daha sonra pastanın üzerine gezdirelim.
  20. Üzerini dilediğiniz üzere hal verebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Not: Pandispanya ve pastacı kreması 1 gün evvelinde hazırlarsaniz daha yeterli sonuç alırsınız. Dış kısmına kremşanti sürmedilk evvel pastayı buzdolabında en az 1 saat bekletirseniz krem şantiyi daha kolay sürersiniz.

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst