Yaratıcının oğlu “Enterprise” modelini geri aldı

Leila

Global Mod
Global Mod
Dallas. Bilim kurgu dizisi Star Trek'in uzay gemisinin ilk modeli yurda döndü. 1970'li yıllarda kaybolan model, yaratıcısı Gene Roddenberry'nin oğluna verildi.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Model geçtiğimiz sonbaharda online platform Ebay'de satışa sunulduğunda büyük bir heyecan yaşanmıştı. Satıcılar onu hemen satıştan kaldırdılar ve orijinalliğini doğrulamak için Dallas müzayede evi Heritage Auctions ile temasa geçtiler. Daha sonra hevesli olan Eugene Roddenberry'ye devredildi. Model, 1991 yılında 70 yaşında ölen babasının masasında yıllarca oturdu.

Model uzay gemisi restore edilecek


Ancak Roddenberry nadir parçayı kendine saklamak istemiyor. “Restore ediliyor ve onu halka açık hale getirmek için çalışıyoruz ve bunun bir yerlerde bir müzeye dönüştürüleceğini umuyorum” dedi.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Müzayede evi, modeli bir depoda bulan kişilerin kendileriyle iletişime geçtiğini söyledi. Serinin gerçek bir parçası olduğu hemen belli oldu. Müzayede evi, kaşiflerle yapılan anlaşmanın ayrıntılarını vermeyi reddeden Roddenberry ile temasa geçti. Sadece şöyle dedi: “Bunu onurlandırmanın ve takdirimi göstermenin önemli olduğunu düşündüm.”

70'li yıllarda ortadan kayboldu


“USS Enterprise”ın 90 santimetre uzunluğundaki modeli, televizyon dizisinin orijinal pilot bölümünde ve açılış jeneriğinde kullanılmış ve dizinin bölümlerinde gösterilen üç metre uzunluğundaki versiyonunun prototipi olmuştur. Daha büyük model Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'nde sergileniyor.

Daha küçük model, Gene Roddenberry'nin onu 1979'da vizyona giren ilk Star Trek filminin yapımcılarına ödünç vermesinin ardından 1970'lerde ortadan kayboldu. Bu keşif, oğul için ısrarcı bir söylentiyi ortadan kaldırdı: Modeli küçükken havuza atmıştı. çocuk ve onu yok etti. “Bunca yıldan sonra nihayet rehabilite oldum” dedi gülerek.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Haberler/AP
 
Üst