Un Helvası

Felaket

New member
Un Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
Üzerine;

  • İsteğe bağlı fındık ceviz
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sütümüz ve şekerimizi uygun bir kaba alıp, şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. ondan sonrasında yağımızı tencereye alıp, kızdıktan daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz ve rengi yoğunlaşana kadar yüksek ateşte (Dikkatlice yanmasın) kavuruyoruz.
  3. Rengi yoğunlaşınca yavaş yavaş süt şeker karışımımızı ekliyoruz ve helvamız suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
  4. Biçim verip, servise hazırdır. Afiyet olsun.
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst