Ukraynalı bayan Malatya’da şehadet getirerek Müslüman oldu

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Ukraynalı Zoriana Toraman için Malatya Vilayet Müftülüğünde ihtida merasimi gerçekleştirildi. Şehadet getirerek Müslüman olan bayana Zeynep ismi verildi.

Malatya Vilayet Müftülüğünde, Müslüman olmak isteyen Zoriana Toraman için ihtida merasimi gerçekleştirildi. Merasimde, Zoriana’nın eşi Sedat Toraman da eşinin yanında bulundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in akabinde kelime-i şehadet getiren Ukraynalı bayan, Müslüman kimliğiyle yeni ismini aldı.

ukraynalı bayan müslüman oldu

Bir yıl evvel eşiyle Almanya’da evlendiğini belirten Sedat Toraman, “O günden bu yana eşim İslamiyet’i araştırdı ve Müslüman olmayı tercih etti. Malatya’ya kız kardeşimin yanına misafirliğe geldik. Eşim, kız kardeşime Müslüman olmak istediğini söylemiş oldu. Bugün kendi isteğiyle Müslüman oldu. Müslüman olması beni de gururlandırdı.” diye konuştu.

Ukraynalı bayan Müslüman olarak Zeynep ismini aldı

İsmini Zeynep olarak değiştiren Ukrayna asıllı bayan ise hisleri şu tabirlerle lisana getirdi:

“Eşimin Müslüman olması da beni biraz etkiledi. Biraz araştırdım ve Müslüman oldum. Şu an epey sevinçliyim.”

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu ise bayana İslam dini hakkında bilgiler vererek, Kur’an-ı Kerim armağan etti.