Üç Kaşık Tatlısı

Felaket

New member
Üç Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
Üç Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekerimizi 3-4 dk mikser ile uygunca çırpalım ki yumurta kokusu olmasın.
  2. sonrasındasında üzerine sıvı yağ, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım ve orta uzunluk yağlanmış borcama dökelim ve evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
  3. Kekimiz pişerken 2 su bardağı süt ile 1 su bardağından bir parmak eksik şekerimizi, şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  4. Kekimizi fırından çıkardıktan 5 dk. daha sonra soğuk şerbetimizi kekimizin üzerine dökelim.
  5. Şerbeti çeken tatlımızın üzerine hindistan cevizi serpip, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Üç Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst