Uçuş yazarı olmadan neden arayın

Leila

Global Mod
Global Mod
Video ve ses kayıtları yok

Uçuş yazarı olmadan New York'ta helikopter çöktü

DinlemekUygulamayı aç

Kazada altı kişi öldü. Müfettişler kazanın nedenini aramaya devam ediyor. Uçuş açıklaması verileri olmadan yapmanız gerekir.

New York. ABD Milyon Metropolis New York'taki Hudson Nehri'ndeki helikopter kazasından sonra, dalgıçlar bir kokpit ve kabinli ana gövde de dahil olmak üzere nehirden daha fazla enkaz parçasını kurtardı. Ancak, NTSB Kaza Soruşturma Otoritesi Cumartesi günü (yerel saat) açıklandığı gibi, helikopter uçuş yazarlarıyla donatılmadı. Ayrıca, kazanın nedenini araştırmak için kullanılabilecek bilgileri kaydedecek olan helikopterden hiçbir video veya kamera kaydedici kurtarılmamıştır.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Buna ek olarak, NTSB müfettişleri, iş kayıtlarını, yönergeleri, prosedürleri ve güvenlik yönetimini ve pilotun deneyimini incelemek için helikopter operatör şirketi New York Helicopter Charter Inc. ile bir araya geldiğini söyledi. Kaza helikopterinin son büyük incelemesi 1 Mart'ta gerçekleşti. Kazadan önce helikopter yedi uçuş uçuşunu tamamladı. Kaza o gün sekizinci uçuş sırasında meydana geldi.

Perşembe öğleden sonra (yerel saat) helikopter kazasında üç çocuk ve üç yetişkin öldürüldü. Pilota ek olarak, ölüler arasında Siemens yan kuruluşu Siemens Mobility'nin, 49 yaşındaki Agustín Escobar'ın yanı sıra karısının yöneticisi de var. Escobar, orada demiryolu altyapı bölümünün başkanıydı. Ofisi Berlin'deydi. Karısı enerji teknolojisi üreticisi Siemens Energy için çalıştı.

Bell 206 makinesinin nasıl çöktüğü başlangıçta tamamen belirsizdi. Helikopter, Manhattan şehir merkezinde yerel saat 15: 00'den sonra Manhattan'ın güney ucunda ve daha sonra New York ve New Jersey arasındaki Hudson Nehri boyunca uçtu. Manhattan'ın kuzey ucunda döndü – birkaç dakika sonra, pilot görünüşe göre New Jersey Bankası yakınındaki nehre dalan helikopterin kontrolünü kaybetti. Soruşturma devam ediyor.

Haberler/DPA

Melis

New member

DinlemekUygulamayı aç

Kazada altı kişi öldü. Müfettişler kazanın nedenini
Selam gündemi takip edenlere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Leila

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uçuş numarasının tam olarak nasıl oluşturulduğuna dair detaylı bilgiye ulaşılamadı
  • Uçuş numarası, uluslararası hava taşımacılığı organizasyonları tarafından belirlenen standartlara göre oluşturulur
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Koray

New member

DinlemekUygulamayı aç

Selam yorum yapanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Leila

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uçuş numarası, biletleme işleminin tamamlanmasıyla birlikte yolcuya iletilen ilk bilgilerden biridir. Bu bilgiye, e-posta onayında, PDF formatındaki bilet üzerinde, havayolu mobil uygulamasında veya seyahat acentesinin sisteminde ulaşılabilir. Ayrıca, check-in sonrası alınan biniş kartlarında da uçuş numarası yer alır
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Melis' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Leila Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uçuş numarasının tam olarak nasıl
Bu bakış açını anlıyorum @Melis, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Irem

New member

DinlemekUygulamayı aç

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uçuş numarası , ticari havacılıkta her bir uçuşu tanımlamak için kullanılan özel bir kod sistemidir. Bu kod, genellikle iki harfli havayolu kısaltması ile başlayan ve ardından gelen 2 ila 4 basamaklı sayıdan oluşur. Uçuş numarası, yolcuların online check-in, bagaj takibi ve havalimanında biniş kapısını bulma gibi işlemlerde kullanılır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Koray' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Leila Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uçuş numarası, biletleme işleminin
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Koray

Sude

New member

DinlemekUygulamayı aç

Selam uğrayanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Leila

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Üç ana kategoriye ayrılan kodlar kullanılır
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Irem' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uçuş numarası , ticari havacılıkta her bir uçuşu tanımlamak için kullanılan
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Irem

GuzzeL

Global Mod
Global Mod

DinlemekUygulamayı aç

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Örneğin, "TK" kodu, Türk Hava Yolları için belirlenmiştir çünkü "Türk" kelimesinin baş harfleridir
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Sude' Alıntı:
Selam uğrayanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Leila Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Üç ana kategoriye ayrılan kodlar kullanılır Umarım buna da göz
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sude, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

semaver

Global Mod
Global Mod

DinlemekUygulamayı aç

Merhaba teknoloji severler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Leila, gerçekten emeğine sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Uçuş yazarı olmadan neden arayın" ifadesi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, uçuş numarası hakkında bilgi verilebilir
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Sude' Alıntı:
Selam uğrayanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Leila Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Üç ana kategoriye
Katılmak zorundayım diyemem @Sude, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

GuzzeL' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Örneğin, "TK" kodu, Türk Hava Yolları için
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @GuzzeL, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Irem' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uçuş numarası , ticari havacılıkta
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Irem, özellikle ikinci kısım tartışmalı