UCCL, Şubat ayının son haftasında traktörleri tekrar yollara indirecek

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Castilla y León Köylüler Birliği (UCCL), önümüzdeki Şubat ayının son haftasında, çiftçilerin ve çiftlik sahiplerinin katlandığı ve birçok çiftliğin devamlılığını tehlikeye atan fahiş maliyetlerdeki artışı hafifleten önlemler talep etmek için seferberlik çağrısında bulundu. Toplum.


Tarım örgütünün bölge koordinatörü Jesús Manuel González Palacín, hem Tarım Bakanlığı’nın hem de Kurul’un, yağmurla beslenen arpa durumunda yüzde 49 artan veya bu durumda yüzde 49 artan maliyetlerdeki artışı hafifletmek için önlemler alabileceğine dair güvence verdi. patates fiyatı hektar başına 6.000 Euro’dan 7.500 Euro’ya çıktı. Böylece son aylarda motorine yüzde 75, herbisitlere yüzde 45, nitrata yüzde 180 veya elektriğe yüzde 350 zam yapıldığını belirtti.

UCCL’den sorumlu kişi için, idarelerin üretim maliyetlerini değerlendirmek ve yayınlamakla görevli olması gerekir, böylece yeni yayınlanan Gıda Zinciri Kanunu’nun referansı haline gelirler. «Bu sorumluluk şu anda üreticilere yüklenmiyor ve sektörle fiyat pazarlığı yapmak imkansız. Resmi üretim maliyetleri ile sözleşmeleri imzalarken kendimizi gösteremedik” dedi.


300.000 alıcı



Aynı zamanda, büyük dağıtım zincirlerinin fiyatları yukarı ve aşağı belirlememesi için hakim durumun tanımlanmasını ve suistimallerin önlenmesi için bir gözetim mekanizmasının kurulmasını da gerekli görmüştür.

Aynı zamanda, üretim maliyetlerinin katlanarak büyümesine “uyumlu olarak” vergilendirme çağrısında bulundu ve doğrudan tahminde haklı gösterilmesi zor olan giderlerde artış ve modüllerdeki verimlerin sağlanmasını talep etti. “Vergilendirmeyi mevcut koşullara göre ayarlamakla ilgili” dedi.

UCCL’nin taleplerinden bir diğeri de, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde olduğu gibi, OTP’nin reformu için Hükümetin Brüksel’e gönderdiği Stratejik Planın, yalnızca asıl unvana sahip profesyonellerin bu yardımı alması için değiştirilmesi olacaktır. sübvansiyonlar 300.000’den biraz fazla alıcı arasında dağıtılırken, İspanya’da 700.000’den fazla yararlanıcı var.


Ağırlıklı olarak çekiciler



Ayrıca, ağırlıklı olarak teşvik edilecek olan seferberliklerin, tarım örgütlerinin ulusal düzeyde temsil edilebilirliğini düzenleyen bir yasa ve çifte elektrik tarifesi gibi tarihi iddiaları gündeme getirmek için kullanılacağına da işaret etti. sulu çiftlikler, yalnızca altı ay sulama yapan çiftçilerin ödemek zorunda olduğu asgari tutarı ortadan kaldırabilir.

González Palacín, Tarım Bakanı’nı örgütü sistematik olarak “yanıltmakla” suçladı ve Luis Planas’ın tarım örgütlerinin ulusal düzeyde temsil edilebilirliğini ölçmek ve “demokrasi eksikliğine” son vermek için bu yasama meclisinde bir yasa hazırlama taahhüdünü hatırlattı. 14 yıldır var olan ve sektörü en iyi temsil eden 3 kuruluşun yer aldığı “corralito”.

Buna karşılık, UCCL’nin entegre olduğu ulusal bir kuruluş olan Unión de Uniones’in tarım seçimleri yapan dört özerk toplulukta temsilin yüzde 32’sini elde etmesine rağmen, ulusal düzeyde söz sahibi olmadığını hatırlattı. .


“Seçim Mühimmatı”



UCCL Valladolid Başkanı Ignacio Arias ise son günlerde yapılan tüm açıklamaların ardından tüm siyasi partilerden sektöre saygı duymalarını ve sektörü “seçim mühimmatı” ve “fırlatma silahı” olarak kullanmayı bırakmalarını istedi. tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak “bizim için herhangi bir olumlu sonuç doğurmaz”.

Buna karşılık Arias, “belgesiz herhangi bir kişinin sektörle ilgili uygun gördüğü açıklamaları hiçbir sonuç getirmeden yapabileceğinden” ve aynı şekilde tüm tarafların içi boş İspanya’ya atıfta bulunduğundan ve hiç kimsenin asgari bir sorumluluk üstlenmek istemediğinden pişmanlık duydu.

Bu anlamda, Tüketim Bakanı Alberto Garzón’a da “Beğenmediğiniz şeyleri değiştirmek için bir İngiliz gazetesini değil, BOE’yi kullanın” tavsiyesinde bulundu.
 
Üst