UCCL, fotovoltaik parkların kurulumunda ve ekilebilir alanların savunulmasında “sorumlu” planlama çağrısında bulunuyor

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Castilla y León Köylüler Birliği (UCCL), ekilebilir alanları ve tarım ve hayvancılık sektörünü savunmak amacıyla Toplulukta fotovoltaik parkların kurulumunda “genel bir vizyonla sorumlu planlama” çağrısında bulundu. Tarım örgütünün şikayeti, UCCL’ye göre yararlanıcıların yedi ve sekize kadar arazilerini işgal etmeleri için sahiplerine hektar başına yıllık 1.000 ila 1.500 avro arasında kira teklif ettiği ve önceden planlanmış çok sayıda proje göz önüne alındığında ortaya çıkıyor. bir çiftçinin ödeyebileceğinden kat kat fazla.


Tarım birliği yürütme üyesi ve Valladolid’deki koordinatör Valentín García, UCCL’nin pozisyonunun yeni enerji üretimi ve yenilenebilir enerji modellerine karşı olmadığını garanti etti, ancak “her yerde” kurulumunun neden olduğu “patlamayı” reddetti. Bu nedenle, ekilebilir arazilerin “kaliteli gıda üreten” çiftçiler ve çiftçiler lehine önceliklendirilmesi çağrısında bulundu, acı çeken “temel” bir sektör, “yüzlerce şirketin yeni güneş enerjisi ve güneş enerjisi planlamak için suistimalini” kınadı. rüzgar çiftlikleri”. .


rüzgar türbinleri



Her halükarda, ikisi arasında ayrım yapmayı tercih etti, çünkü rüzgar türbinleri arazilerin yüzde 95’inin işlenmesine izin verirken, plakalar “tarımla her türlü tamamlamayı imkansız kılıyor.” En çok etkilenen belediyelerden biri olan Castromonte’den (Valladolid) iki tarım uzmanının eşlik ettiği García, “Kirliliği azaltmaya yardımcı olan, ancak birincil sektör pahasına olmayan kabul edilebilir bir model istiyoruz” diye tersledi. Projelerin kamu yararına olduğunun beyan edilmesi durumunda bu kiraları kabul etmeyi reddetmeleri kamulaştırmalara yol açabilecek olan mal sahipleri üzerindeki baskıya rağmen öfkeye kapılmak”.

Bugün itibariyle İspanya’da 5.000 hektar güneş paneli var ve 2030 yılına kadar 30.000 tane daha oluşturması bekleniyor. . García, “200 hektarlık bir parkın inşası için bin hektara sahip bulmak ve kötü bir ortam yaratmak için belediyelere gidiyorlar.”


Olası çözüm



Çözüm pozisyonu, Kurul’un bu patlamayı önlemek için bu konuda “mükemmel bir mevzuatı” onayladığı ve bunların çorak arazilerde veya düşük tarımsal değere sahip arazilerde bulunduğu tarım örgütünü detaylandırıyor. Ayrıca, Belediye Meclisinin “belediyede fotovoltaik parkların kurulmasını yasakladığı” Simancas’ta olduğu gibi, belediyeleri bu tür bir gelişme için tarım arazilerini sınırlamaya davet etti. «Buna ulaşmak değil, sınırlamak istiyoruz. 200’den fazla rüzgar türbini, tahliye ve bakım hatları ve şu anda dört güneş enerjisi parkının öngörüldüğü Castromonte’de olanlardan çok uzak, “diye yakındı.

Bu nedenle UCCL, Genel Devlet Bütçesinde bir değişiklik sunarak, altı ay içinde, yüksek derecede tarımsal öneme sahip arazilerin bir imar haritası çizilerek üzerlerine “bu modeller kurulmaz”. Zamanında kendimizi ihmal ettiğimiz gibi, tavşan gittikten sonra yatakta kalıyor, çünkü mevzuat yok” diyerek, genellikle hayvancılık çiftlikleriyle de bağlantılı olan bu topraklarda öz tüketimin hakim olmasını ve tarımsal çıkarların hakim olmasını istemek için konuştu. , bulamacı yayma ihtiyacı nedeniyle veya sığırlar için otlaklar için.
 
Üst