Trileçe

Felaket

New member
Trileçe Tanımı İçin Gereçler

Keki için;

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Sütlü sosu için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket krema (200 ml)
Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket sade krem şanti
Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket krema (200 ml)
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel kekimizi yapıyoruz. Yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
  2. Evvel beyazlarımızı mikserler beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Öbür bir kapta yumurta sarılarımızı ve şekerimizi krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
  4. Köpüklü yumurta beyazlarımızı ve yumurta sarılarımızı birleştiriyoruz.
  5. Aşağıdan üste gerçek havalandıra havalandıra yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  6. ondan sonrasında un, kabartma tozu ve vanilimizi de eleyip karışımımıza ekliyoruz.
  7. Ekledikten daha sonra onu da havalandırarak karıştırıyoruz.
  8. Karışımımızı yağlı kağıt koyduğumuz borcamımıza koyup evvelde ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dk pişiriyoruz.
  9. çabucak sonrasında sütlü sosumuzu hazırlıyoruz.
  10. Süt, şeker ve kremamızı tenceremize alıp kaynama derecesine geldikten daha sonrasında altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  11. ondan sonrasında krem şantimizi hazırlıyoruz. Hazırladıktan daha sonra ortasından 1 yemek kaşığı ayırıyoruz üstünü süslemek için.
  12. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  13. Soğuduktan daha sonra kekimizi aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkarıyoruz ve hazırlanıp soğuttuğumuz sütlü sosu her yerine gezdiriyoruz. Onun üstüne de krem şantimizi yayıp buzdolabına koyuyoruz.
  14. Karamel sosumuzu hazırlıyoruz. Evvel şekerimizi tavamıza koyuyoruz. Şeker eriyip rengi dönene kadar müdehale etmiyoruz.
  15. Şeker eridikten daha sonra tereyağ ekiyoruz o da eridikten daha sonra kremamızı ekleyip sosumuz özdeşleşene kadar 5 dk daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  16. Soğuyan karameli kekimizin üstüne yayıyoruz.
  17. Ayırdığımız krem şantiye üzerini dilediğimiz üzere süslüyoruz. Biraz kademeli lakin epey lezzetli bir tanım, deneyenlere şimdiden afiyet olsun
    ❤
    .
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst