Tiramisu

Felaket

New member
Tiramisu Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 – 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için

  • 2 bardak sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebisi için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
Üzerine

  • Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kek gereci için; yumurta şekeri çırpalım bütün malzemeyi ek edip karıştıralım.
  2. Yağlayıp unladığımız tart kalıbına dökelim 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
  3. Kreması için vanilya ve labne peyniri hariç bütün malzemeyi yoğunlaşana kadar karıştıralım.
  4. Göz göz olduktan daha sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  5. İçine labne peyniri ve vanilyayı ek edip çırpalım.
  6. Kekimiz soğuduktan daha sonra kahveli suyu gezdirelim soğuyan kremayı üzerine döktükten daha sonra kakaoyu gezdirip buzdolabımda 3-4 saat dinlendirelim.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst