Tiramisu Tanımı

Felaket

New member
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı labne (tadının baskın olmasını istiyorsanız daha fazla da kullanabilirsiniz)
Keki ıslatmak için;

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahvesi
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Üzerine serpmek için;

  • Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kaba yumurta ve şekeri alalım ve boza kıvamını alana kadar çırpalım.
  2. Üzerine un ,kakao,vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştıralım.
  3. Borcamı yağlayıp kek harcımızı eşit bir biçimde dağıtalım.
  4. Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında 20-25 dakika pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken bir yandan muhallebisini hazırlayalım.
  6. Bir tencereye süt,şeker,un,yumurta sarısını alıp düzgünce karıştıralım ve ocağa alıp orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim.
  7. Pişem muhallebimizi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  8. Soğuduktan daha sonra vanilya ve labneyi de ekleyelim,muhallebiyi orta ara karıştıralım ki üstü kabuk tutmasın diye.
  9. Keki fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra ya bir çatal ya da bir kürdan sayesinde delikler açalım.
  10. Kahve,şeker,suyu bir kapta karıştırıp kekimizi ıslatalım ve tam suyunu çeken kekin üzerine muhallebimizide ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletelim.
  11. Bir gece beklettiğimiz tatlımızı alıp,üzerine kakao serpip servis edelim.
Afiyet olsun ????????.

Not:ben kekimi ikiye böldüğüm için;borcamın altına yağlı kağıt serdim. Sizler iki modüle bölmek istemezsiniz borcamın altına yağlı kağıt koymanıza gerek yoktur. Kek ikiye bölünecekse kesinlikle yağlı kağıt kullanılmalıdır ki rahatlıkla borcamdan çıkartabilesiniz.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst