“The Rings of Power” filmini çekerken at öldü – Peta dizi yapımcılarını orklara benzetiyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Sert eleştirilerle hayvanları koruma örgütü


“The Rings of Power” filmini çekerken at öldü – Peta dizi yapımcılarını orklara benzetiyor







Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin bir bölümünde, aktörler ve aktrisler ata biniyor. (arşiv resmi)

© Kaynak: Amazon Stüdyoları


Mart ayında Amazon’un The Lord of the Rings: The Rings of Power filminin çekimleri sırasında bir at öldü. Peta, film yapımları için hayvanların “sömürülmesini” eleştiriyor. Hayvanları koruma örgütü, bundan kaçınmanın teknik olasılıkları olduğunu söylüyor.








Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin ikinci sezonunun çekimleri sırasında bir at öldü. Hayvanları koruma kuruluşu Peta, olayı sert bir şekilde eleştirdi ve Amazon Prime Video’da yayınlanan dizinin yapımında hayvanların kullanılmasını kınadı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Amazon’un birkaç ABD medyasına teyit ettiği gibi, at 21 Mart’ta öldü. Deadline dergisinden yapılan açıklamada, “Olay, sabah provalardan önce atın eğitimi sırasında meydana geldi.” Eğitmen kılık değiştirmemişti ve çekimler henüz başlamamıştı. “O sırada hem bir veteriner hem de Amerikan İnsani Yardım Derneği’nden bir temsilci hazır bulundu. Bağımsız otopsi, atın kalp yetmezliğinden öldüğünü doğruladı.”

Deadline’a göre o gün The Rings of Power setinde 30 at vardı. Edinilen bilgiye göre, kalp yetmezliği meydana geldiğinde hayvan diğer 20 atla birlikte ayakta duruyordu. Hayvanlardan The Devil’s Horsemen şirketi sorumluydu ve ABD dergisine göre 50 yıllık tarihinde hiçbir at ölmemişti.




Akış Ekibi


Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yeni.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Peta, The Rings of Power’ın yaratıcılarını orklara benzetiyor


Hayvanları koruma örgütü PETA, olayla ilgili sert bir açıklama yaptı: “Görünüşe göre yeraltında orklarla birlikte yaşamak ‘The Rings of Power’ yapımcıları için doğal bir mesele.” İleti. Dizinin yaratıcıları, “sette savunmasız atları ölümüne kovalamayan CGI, mekanik donanımlar ve diğer insancıl yöntemleri kullanma” fırsatına sahip olacak. CGI, film ve dizi yapımında 3 boyutlu bilgisayar grafiklerinin kullanılmasıdır.

Organizasyon, dizi yaratıcılarından ve diğer yapımcılardan “gerçek atlar kullanmadan yeni bir mücadeleye girmelerini” istiyor. Lange, “Sanatınız için hayvanları sömürmek kaçınılmaz görünüyorsa, yeni bir ortam aramalısınız, çünkü kimse işkence teması olan bir TV yan ürününü görmek istemez” diyor.

Raporlar: Daha önce Yüzüklerin Efendisi filmlerinin setlerinde hayvanlar ölmüştü.


Peta, Hobbit: Beklenmedik Yolculuk setinde hayvan istismarı ve ihmali raporlarına işaret ediyor. Orada bir at, koyun ve keçi de öldü. Ayrıca HBO televizyon kanalı, sette üç hayvanın öldüğü 2012’deki ilk sezonun ardından atlı dizisi “Luck”ı iptal etti. “Die Presse” o sırada HBO’nun diziye devam etmek istemediğini çünkü “‘en yüksek güvenlik standartlarına’ rağmen gelecekte de kazaların göz ardı edilemeyeceğini” yazmıştı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, JRR Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit hikayelerinin ön bölümünü anlatmak için tasarlanmıştır. Amazon Prime Video’ya göre diziyi yayınlandığı ilk gün 25 milyon kişi izledi – akış hizmeti için bir rekor. İkinci sezonun gelecek yıl yayınlanması planlanıyor.

Haberler/sic
 
Üst