Tereyağı Glazürlü Donut

Felaket

New member
Tereyağı Glazürlü Donut Tanımı İçin Malzemeler

8 adet donut için hamur:

  • 100 ml ılık su (1 çay bardağı)
  • 45 ml ılık süt (3 yemek kaşığı)
  • 6 gram kuru maya (1,5 tatlı kaşığı)
  • 1 tutam tuz
  • 300 gram un (2,5 su bardağı + 1 parmak fazla)
  • 1 adet yumurta
  • 33 gram yumuşak tereyağı (2,5 yemek kaşığı)
Glazür için:

  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağı Glazürlü Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Bu donutlar çok derecede yumuşak ve glazürü yardımıyla fazlaca lezzetli. 2 mislisinide rahatlıkla yapabilirsiniz. Tabiki berlinerde olur bu hamur ile????????.

  1. Hamur için tereyağı hariç tüm gereçleri bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. Dilerseniz aroma için limon kabuğu rendesi yahut vanilya da ekleyebilirsiniz.
  2. Hamur toparlanınca tereyağınıda ekleyip tezgahta hamuru bir eliniz ile tutarak oburu ilede çeke çeke en az 10 yoğurun.
  3. Yumuşak elastik ve yavaşça yapışan kıvamda olmalı.
  4. Üzerini örtün ve 30-45 dk 3 misli kabarana kadar dinlendirin.
  5. Hamurun havasını alın ve 8 eşit modüle bölün (65-70 g). Beze yapın ve 10 dk dinlendirin.
  6. Bu ortada fırın kağıdından kare kesimler kesin bezelerden biraz büyük olmalı.
  7. Her bir bezeyi önlü gerili una batırın ve kare kesim kağıdın üzerine koyun.
  8. Eliniz ile yahut bir düz spatula ile bastırın ve kurabiye kesme aparatı var ise yahut büyük bir bardak ile hamuru düzeltin ortasını bir şişe kapağı ile yahut sıkma ucu ile delin.
  9. Hepsini bu türlü hazırlayıp büyük bir tepsiye dizin.
  10. Üzerini güzelce örtün ve 45-60 dk iki misli kabarana dek dinlendirin.
  11. Kalan küçük modülleri dilerseniz o biçimde kızartın yahut toparlayıp bir donut daha yapabilirsiniz.
  12. Fritöze yahut geniş bir tavaya yaklaşık 1 litre sıvı yağı dökün ve ısıtın(160-170 derece). Çok kızgın olmayan yağda donutları her bir tarafını 1-1,30 dk pişirin ve mutfak kağıdı serili telin üzerine alın.
  13. Glazür için pudra şekeri ve sütü geniş bir kasede karıştırın.
  14. Tereyağını eritin (kaynamayacak) ve ekleyip karıştırın.
  15. Donutlar 5 dk dinlendikten daha sonra önlü artlı glazüre batırın ve dilediğiniz üzere süsleyin yahut sade bırakın.
  16. Dinlendirip glazürü çektikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Tereyağı Glazürlü Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst