Teremyağlı Sufle

Felaket

New member
Teremyağlı Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram eritilmiş teremyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bitter çikolata
  • Pudra şekeri
Teremyağlı Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Suyun yüksekliğini ayarlamak için sufle kaplarınızı tencereye yerleştirip denetim edebilirsiniz.
  2. Kek hamuru için uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar çırpalım.
  3. Teremyağ eritilir, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurumuz hazır.
  4. Isıya sağlam kaplarımıza kek harcını paylaştıralım. Kapların yarısını yavaşça geçene kadar doldurmanız kâfi.
  5. Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim.
  6. Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu müddet kaselerin boyutuna göre değişebilir. Keklerin üzeri yavaşça çatladığında denetim edebilirsiniz.
  8. Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Ben süslemek için antep fıstığı kullandım. Afiyet olsun.
Teremyağlı Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst