Teremyağlı Şekerpare

Felaket

New member
Teremyağlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket teremyağ
  • Yarım bardaktan 1 parmak fazla pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı yüzebir daha)
  • 2.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 3 su bardağından biraz eksik un
Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Teremyağlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel 3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı su ocakta yüksek ateşte kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan daha sonra 15 dakika kısık ateşte biraz kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
  3. daha sonra içine çeyrek limon sıkıyoruz ocaktan alıyoruz.
  4. Yarım paket teremyağ yarım bardaktan bir parmak fazla pudra şekeri 2 adet yumurta birinin sarısı konulmayacak biçimde kaba koyuyoruz.
  5. 2,5 yemek kaşığı irmik ek edip elimizle karıştırıyoruz.
  6. 1 adet kabartma tozu ile 3 su bardağına yakın un ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  7. Yumurta büyüklüğünde bezeleri elimizle şekillendirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 200° lik fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen şekerpareleri çıkarıp üzerine ılık şerbeti döküyoruz.En az 1 saat dinlendiriyoruz mis üzere şekerparelerimiz servise hazır.
Teremyağlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst