Teremyağlı Kıtır Çikolatasıyla Ekler Tanımı

Felaket

New member
Teremyağlı Kıtır Çikolatasıyla Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı sütle hazırlanacak
Hamuru için;

  • 200 gram teremyağ
  • 1 su bardağı + 1 / 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 -6 adet oda sıcaklığında yumurta
Üzeri için ;

  • 160 gr bitter konfiseri çikolata
  • 80 gr sütlü konfiseri çikolata
Teremyağlı Kıtır Çikolatasıyla Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kreması için 4 su bardağı süt 8 yemek kaşığı un ve 1. 5 su bardağı şekeri tencereye alıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamuru için; tencereye suyu koyalım içine tuz ve şekeri ekleyip kaynamaya başlayınca 200 gram margarini eritelim.
  3. İçine unu da ekleyip 10 dakika boyunca kısık ateşte kavuralım altını kapatıp 10 dakika soğutalım.
  4. 5 adet yumurtayı tek tek tahta kaşık yardımı ile hamura yedirelim. Sıkma torbasına koyup her bir tepsiye 30 adet parmak halinde sıkalım toplam 60 adet çıkıyor.
  5. 175 derece fırında 30 dakika pişirelim 30 dakika öncesinde açmayalım.
  6. Soğuyan kremanın içine bir su bardağı sütle hazırlanmış bir paket krem şantiyi ekleyip kremamızı hazır hale getirelim.
  7. Fırından çıkan hamurların üç tarafını kesip içine kremayı dolduralım.
  8. Üzerine benmari yordamı eritilmiş çikolataya batırıp pasta süslemesiyle süsleyip servis edelim afiyet olsun.
Teremyağlı Kıtır Çikolatasıyla Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst