Teremyağlı İsmi Üzere Tatlı Şekerpare

Felaket

New member
Teremyağlı İsmi Üzere Tatlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hamuru için

  • 125 gr teremyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Süslemek için

  • Şam fıstığı
Teremyağlı İsmi Üzere Tatlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 3 su bardağı şeker,3 su bardağı su ile kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha sonra içine bir dilim limon koyup ocak kapatılır,soğumaya bırakılır.
  3. Oda sıcaklığındaki teremyağ,pudra şekeri,sıvı yağ ve yumurta yeterlice karıştırılır.
  4. daha sonra üzerine irmik,kabartma tozu,vanilya eklenir. Un denetimli biçimde karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
  5. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp istediğimiz hal verilir,tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp,çatalla çizik yapılır yahut badem konur.
  7. Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarana kadar pişirilir.
  8. Kızaran tatlılar fırından alınır.
  9. İlk sıcağı çıkınca,soğuk şerbet eklenir.
  10. Şerbeti çeken tatlılar servis tabağına alınır ve şam fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.
Teremyağlı İsmi Üzere Tatlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst