Teremyağlı Çilekli Pamuk Üzere Rulo Pasta

Felaket

New member
Teremyağlı Çilekli Pamuk Üzere Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından (200ml ölçü) 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:

  • 3 yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 poşet kremşanti
  • Yarım bardak süt
  • 3 yemek kaşığı krema ( isteğe bağlı )
  • Yarım kilo çilek
Teremyağlı Çilekli Pamuk Üzere Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtanın yumurta akı ve sarısı farklı kaselere alınır. Asla yumurta akının kasesi yaş olmamalı, 1 damla dahi olsa. Ve asla ayırırken yumurta sarısından akına kaçırmayın. Aksi takdirde akınız köpük olmayabilir.
  2. Yumurta sarısına şekeri vanilyayı ve kaynar suyu ekleyip beyaz köpük üzere olana kadar mixerle çırpıyoruz.
  3. Ayrı bir kasede 4 yemek kaşığı tepeleme un, nişasta ve kabartma tozu karıştırıyoruz ve yumurta sarılı harcımıza eliyoruz ve çırpıyoruz.
  4. Mixerin çırpıcaklarını suda yıkayıp kupkuru yapıyoruz ve yumurta akımızı köpük olana kadar çırpıyoruz.
  5. Kaseyi aksi dönderseniz dahi asla kaymayıp akmayacak kıvama getirelim yumurta akımızı.
  6. Ardından yumurta akımızı 3 -4 seferde yumurta sarılı karışıma söndürmeden ekliyoruz. Ben tel çırpıcakla yapıyorum, o biçimde sönmüyor karıştırırken. Çok yavaşça bulut üzere bir harç elde ediyoruz. Karıştırdıkça hava baloncuklarını duyacaksınızdır.
  7. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize harcımızı yayıyoruz ve evvelde ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 15 dk pişiriyoruz.
  8. Üzeri kızarınca alıyoruz fırından ve sıcak iken çabucak ikinci bir pişirme kağıdı tezgahımıza seriyoruz ve kekimizi üzerine kapatıp, ardındaki pişirme kağıdını yavaşça kaldırıyoruz (foto)
  9. Ardından yavaşça bastırarak bir rulo yapıyoruz, o biçimde soğumaya bırakıyoruz.
  10. Kreması için teremyağımızı, kremayı ve pudra şekerini çırpıyoruz, kremsantiyi yarım bardak süt ile ( biraz katı olması daha uygun) hazırlayıp sonunda bir arada karıştırıyoruz.
  11. Soğuyan kekimizi açıp kremamızı yarım santim kalınlığında eşit biçimde üzerine sürüyoruz. Küp doğradığımız çilekleri de üzerine dizip rulo yapıyoruz.
  12. İstediğimiz üzere süslüyoruz. Ben kalan kremamı değerlendirdim. Sade seviyorsanız yada vaktiniz yoksa servisdilk evvel pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
  13. Pişirme kağıdı, kekin üst katmanını alacaktır, bu hiç kıymetli değil, zira kekimizi süsleyip o kısım kapalacaktır.
    Afiyet olsun ????????.
Teremyağlı Çilekli Pamuk Üzere Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst