Tavada Fıstıklı Kadayıf

Felaket

New member
Tavada Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram taze kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Tavaya sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Ara kat için;

  • 1 su bardağı fıstık
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
Tavada Fıstıklı Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavada kadayıf hazırlamak için evvela şerbet için şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak kaynatın. 15 dakika kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp, soğuması için bekletin.
  2. Diğer taraftan tereyağını tavada eritin. Kadayıfları küçük küçük parçalayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı dökerek harmanlayın.
  3. Kadayıfları güzelce yağlayın. Farklı bir kasede de oda sıcaklığındaki tereyağı ile pekmezi karıştırın.
  4. Kalın tabanlı yapışmaz tavayı pekmezli tereyağı ile güzelce yağlayın.
  5. Kadayıfın yarısını tavaya alarak sıkışması için üzerine güzelce bastırın.
  6. Fıstık ile kadayıfın üzerini kaplayın.
  7. Kalan kadayıflarla da fıstığın üzerini kapatıp, sıkıca bastırın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  8. Tavayı vakit zaman ateşin üzerinde yer değiştirerek her yerini eşit biçimde kızartın.
  9. Benim kadayıfımın bir tarafı yaklaşık 8-10 dakikada kızardı.
  10. Yanmaması için en küçük ocakta yavaşça pişirdim.
  11. Siz kendi ocağınıza ve tavanızın kalınlığına göre denetimli bir biçimde pişirin.
  12. Kadayıfın bir tarafı kızarınca düz bir kapak yardımı ile zıt çevirin.
  13. Kullanacağınız eşyayı da tereyağı ile hafifçeçe yağlayın.
  14. Ayrıca tavanın öteki yüzünün güzelce kızarabilmesi için pekmez ve tereyağla yağlamayı unutmayın.
  15. Kadayıfın başka tarafı da kızarınca ocaktan alarak sıcağıyla soğuk şerbeti üzerine dökün.
  16. Kadayıfı soğumadan dilimleyip, yanında dondurma yahut fıstıkla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun????
Tavada Fıstıklı Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst