Tavada Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram taze kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı fıstık
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavada kadayıf hazırlamak için evvela şerbet için şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak kaynatın. 15 dakika kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp, soğuması için bekletin.
- Diğer taraftan tereyağını tavada eritin. Kadayıfları küçük küçük parçalayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı dökerek harmanlayın.
- Kadayıfları güzelce yağlayın. Farklı bir kasede de oda sıcaklığındaki tereyağı ile pekmezi karıştırın.
- Kalın tabanlı yapışmaz tavayı pekmezli tereyağı ile güzelce yağlayın.
- Kadayıfın yarısını tavaya alarak sıkışması için üzerine güzelce bastırın.
- Fıstık ile kadayıfın üzerini kaplayın.
- Kalan kadayıflarla da fıstığın üzerini kapatıp, sıkıca bastırın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Tavayı vakit zaman ateşin üzerinde yer değiştirerek her yerini eşit biçimde kızartın.
- Benim kadayıfımın bir tarafı yaklaşık 8-10 dakikada kızardı.
- Yanmaması için en küçük ocakta yavaşça pişirdim.
- Siz kendi ocağınıza ve tavanızın kalınlığına göre denetimli bir biçimde pişirin.
- Kadayıfın bir tarafı kızarınca düz bir kapak yardımı ile zıt çevirin.
- Kullanacağınız eşyayı da tereyağı ile hafifçeçe yağlayın.
- Ayrıca tavanın öteki yüzünün güzelce kızarabilmesi için pekmez ve tereyağla yağlamayı unutmayın.
- Kadayıfın başka tarafı da kızarınca ocaktan alarak sıcağıyla soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Kadayıfı soğumadan dilimleyip, yanında dondurma yahut fıstıkla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun????