Tart Kalıbında Muhallebili Islak Pasta

Felaket

New member
Tart Kalıbında Muhallebili Islak Pasta Tanımı İçin Gereçler

Tart keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım kremşanti
  • Kalıbı yağlamak için biraz sıvı yağ
Tart Kalıbında Muhallebili Islak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle derin bir kaba şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırp.
  2. Sıvı yağı, sütü ve öteki kek materyallerini ekle.
  3. Yağlanmış kalıba keki dök 170 derecede 15 dakika pişir.
  4. Sosu için; gerekli gereçleri birleştir ve bir taşım kaynat daha sonra ılımaya bırak.
  5. Ilıyan keke ılıyan sosu her yerine istikrarlı biçimde dökerim.
  6. Muhallebiyi kremşanti hariç tüm materyalleri birleştir.
  7. Kaynadıktan daha sonra kremşantiyi ekleyip, güzelce karıştıralım.
  8. Soğuyan muhallebiyi soslu kekin üzerine dök.
Tart Kalıbında Muhallebili Islak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst