Tarım, kümes hayvanlarında salmonelloz aşısı için yardım başvuru dönemini açıyor

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı’nın 24 Ocak’ta Castilla y León Resmi Gazetesi’nde (Bocyl) yayınladığı, kuşların salmonelloza karşı aşılanması için yardım çağrısında bulunan ve yıl boyunca bölgesel yumurta üreticileri tarafından ödenen Emir 2021.


Böylece Kurul, hayvan çiftliklerinde her yıl gerçekleştirdiği Resmi Kontrol Programları ile zoonozları ve bunlara neden olan zoonotik etkenleri takip etmektedir. Zoonoz, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı Kurulu’na göre hayvanlar ve insanlar arasında doğrudan veya dolaylı olarak doğal olarak bulaşan hastalıklar veya enfeksiyonlardır.


Tavuk çiftlikleri için sübvansiyonlar



Bu türden belirli bir enfeksiyon grubu, sözde sindirim zoonozlarıdır, yani bulaşma yolu, içinde salmonellozun da yer aldığı hayvansal gıda tüketimi ile ilişkili olanlardır. Görünüşü ayrıca, önemli ticari kısıtlamalar gerektirdiğinden, yumurtlayan kümes hayvanı çiftliklerinin rekabet gücü üzerinde bir fren teşkil eder.

Bu nedenle, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı, Topluluktaki kümes hayvanı çiftliklerinde salmonelloza karşı bir aşılama programının uygulanmasına yönelik yatırımları sübvanse edecek ve böylece bu hastalığın çiftliklerde ortaya çıkmasının önlenmesini ve gıda güvenliğini teşvik edecektir. .

Spesifik olarak, Gallus gallus türünün yumurtacı tavuklarında salmonelloza karşı aşının edinilmesi uygun giderler olarak kabul edilecektir. Uygun aşılar, İspanya İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı (Aemps) veya Avrupa Birliği tarafından pazarlama iznine sahip olmalıdır. Bu yardım 25 Ocak 2022 tarihinden 14 Şubat 2022 tarihine kadar talep edilebilir.
 
Üst