Sufle Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 büyük yumurta (Çok küçük ise 4 kullanın)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket bitter çikolata
- Yarım paket sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 1 kase çilek (isteğe bağlı)
- Ceviz vs (isteğe bağlı)
- Dondurma (isteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp, mikser ile güzelce çırpıyoruz. Tavamıza yağ ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Tereyağı ve çikolata karışımını çırpılmış yumurta karışımının üzerine ekleyip karıştırıyoruz. Un ve vanilyayı karışım üzerine eleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili küçük bir tepsiye döküp, üzerlerine çilek, ceviz üzere gereçler dizebiliriz. Büsbütün size kalmış.
- 200 derece öncesinden ısıtılmış alt üst ayarda suflemizi belirttiğim müddette pişiriyoruz. Fırın kesinlikle 7-8 dk kadar evvelinde ısıtılmış olsun.
- Pişirme mühleti epey değerli. 9-10 dk içinde pişecektir. 10 dk yı geçirirsek tepside suflemizin içi de pişip, kek olur. O yüzden bu müddete dikkat etmek gerekir.
- Dilimleyip, yanında dondurma ile servis yapıyoruz. Direk tepside de üzerine dondurma eklenip, kaşık kaşık yenilebilir. ????????