Sütlü Nuriye

Felaket

New member
Sütlü Nuriye Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 gram margarin (eğer az gelirse daha eklenebilir)
  • 250 gram çekilmiş ceviz
Üzeri için

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
Sütlü Nuriye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle fırın tepsisini yağlayın ve fırın tepsi üzerinde 15 adet baklavalık yufkayı eritilmiş margarin yahut tereyağı ile yağlayıp üst üste dizin.
  2. Yarısına gelince cevizleri serpin ve bir daha kalan 15 adet yufkayı yağlayın.
  3. Üst üste dizin.
  4. daha sonra kare formunda kesin ve 200 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Şerbeti ortasında bir tencerede suyu,sütü ve şekeri yeterlice eritin.
  6. Fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca da hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Sütlü Nuriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst