Sütlü Karpuz Tatlısı

Felaket

New member
Sütlü Karpuz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
Karpuz muhallebisi için;

  • 500 gram karpuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;

  • Toz antep fıstığı
  • Damla çikolata vs
Sütlü Karpuz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 litre süt un, nişasta, şeker bir tencerede pişirilir.
  2. Altı kapatılınca vanilya ve teremyağ eklenir.
  3. 1 çorba kasesi ayrılır. Yeşil besin boyası ile karpuz kabuğu imgesi için muhallebi yeşil hale getirilir.
  4. Kupların tabanına yeşil muhallebi daha sonra beyaz muhallebi dökülür. Soğumaya bırakılır.
  5. Bu esnada yarım kilo karpuz blenderdan geçirilir.
  6. Çekirdekleri ayrılması için isteğe göre süzgeçten geçirilir.
  7. Nişasta ve şeker eklenip bir tencerede pişirilir.
  8. Soğuyan muhallebinin üzerine karpuz muhallebisi dökülür.
  9. 1 gece dolapta bekletilince tadı enfes oluyor. Soğuk soğuk servis edilir.
Sütlü Karpuz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst