Süt Dilimi

Felaket

New member
Süt Dilimi Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Ortası için

  • 1 paket krem santi
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı bal
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağ ek edip karıştıralım ve kuru materyalleri ekleyelim.
  3. 1 su bardağı un kâfi olacaktır.
  4. Cıvık bir hamur olacak.
  5. 175 derece ısıtılmış fırında 7 8 dk. Pişirip fırından alalım.
  6. Ortası için.Kremayı yarım saat buzlukta bekletelim ve krema bal ve kremşantiyi çırpalım.
  7. İkiye kestiğimiz kekin bir tarafına kremayı yaylım ve öbür tarafı kare halinde kesip kremanın üstüne yerleştirelim ve yenidendan dilimleyelim.
  8. Dolapta en az 2 saat bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Süt Dilimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst