Son nesil sokaklardan çekilmeli

Leila

Global Mod
Global Mod
Grupla nereye gidiyorsun?


Hamburg ve son nesil: Mide çukuruna yumruk







Hafta sonu Hamburg’da sürücüler ve iklim aktivistleri arasında yumruklaşmalar yaşandı.

© Kaynak: Jonas Walzberg/dpa


Son Nesle yönelik şiddet giderek daha acımasız hale geliyor. Maximilian König, hareket sokaklardan çekilmeli ve daha fazla şehirle işbirliği yapmalı – ancak Hamburg’da olduğu gibi müzakere ortaklarını küçümsememeliler, diyor.



Maximilian Koenig







Son Nesil kısa süre önce tüm şehirleri kapatmakla tehdit etti. Hamburg’da Cumartesi günü en azından yarı yarıya başarılı oldu – Elbe köprülerinde bir yol ablukası Hamburg’un güneyini şehrin geri kalanından birkaç saatliğine ayırdı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Sonuç: 17 kilometrelik trafik sıkışıklığı, Hamburg’un çiseleyen yağmurunda çaresiz sürücüler ve kötü bir tırmanış.

Bir kamyon şoförü, aktivistlerden birini güvenlik yeleğinden tutarak çimlerin eşiğine kadar sürükledi ve ardından karnına tekme attı. Hareket tarafından dağıtılan bir videoda bu şekilde görülebilir. Sürücü daha sonra sokakta bir fotoğrafçının peşine düştü.


Önerilen Haber Amaçlı İçerik


Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

yetenek eksikliği


Nakliye şirketinin başkanı aceleyle çalışanlarının “elbette böyle tepki vermemesi gerektiğini” açıkladı, polis videoyu emniyete aldı ve soruşturma başlattı.

Trafik sıkışıklığı ne kadar uzun olursa olsun, hiçbir şey iklim aktivistlerine yönelik şiddeti haklı çıkarmaz. Yine de giderek artan kaba tepkiler, hareketi düşünceli kılmalı. Çünkü Hamburg’daki ablukaları, hareketin taktik beceriden yoksun olduğunu bir kez daha gösteriyor. Yapıştırmak için daha kötü bir zaman ya da yer olamazdı.

İnşaat çalışmaları nedeniyle, nehri geçmek için en önemli alternatif olan Elbe tüneli de hafta sonu Hamburg’da kapatıldı. Hamburg’da 100.000’den fazla insan için güneyden arabayla şehir merkezine gitmek neredeyse imkansızdı. Ve bu, birçok insanın sinirlerinin zaten gergin olduğu süper grevden iki gün önceydi.

Elbette, son nesil bu stresten yararlanmak istiyor. Ancak bu yıl, özellikle Hamburg’da başardıklarını mahvediyor.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Hamburg hükümeti partileriyle görüşme


İklim aktivistleri, belediye binasında SPD ve Yeşiller temsilcileri ve temsilcileriyle yalnızca Salı günü fikir alışverişinde bulundular ve Hamburg belediye başkanına gönderdikleri tehdit mektubu için özür dilediklerini söylediler. Senato’nun taleplerine yanıt vermemesi durumunda “kamu düzeninin azami ölçüde bozulacağını” ilan etmişlerdi.

Toplantı görünüşe göre iyi gitti; Daha sonra ikinci bir görüşmenin planlandığı söylendi. Gözlemciler bunu, grubun yerel eylemlerini daha fazla tırmandırmak istemediğinin bir işareti olarak aldı.




klima kontrolü


İklim değişikliği hakkında en önemli haberleri ve arka plan bilgilerini alın – her Cuma yeni.


Son zamanlarda Hannover, Marburg veya Tübingen’de olduğu gibi, politikacılarla bir birleşme bile mümkün olabilir. Sokak protestosunun durdurulmasına karşı siyasi destek. Ancak son zamanlardaki büyük abluka, Hamburg’da böyle bir anlaşmayı artık pek mümkün kılmıyor.

Hareket işbirliğine gerçekten ilgi duysaydı, iyi niyet göstergesi olarak en azından önümüzdeki günlerde sessiz kalırdı ve aslında hafta sonu olduğu gibi “maksimum kesintiye” zorlamazdı. Ancak, Belediye Başkanı Tschentscher’in, ilk yaklaşımdan kısa bir süre sonra kendisini bu kadar küçümseyen hareketi neden desteklemesi gerektiğini açıklaması zor.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Son nesil Almanya’da bir metropol ile ilk defa işbirliği yapacak olsa bu önemli bir sinyal olur.

Şiddet gündeme geliyor


Önceki birleşmeler, hareketin yeni stratejisinin kesinlikle başarı vaat ettiğini gösteriyor. Sokaktan müzakere masasına. Ne kadar çok şehir katılırsa, kabul o kadar büyük olur. En son ZDF’de “Politbarometer” sorgulananların yüzde 55’i bu tür anlaşmalardan yana konuştu.

Grubun uzlaşmaya yönelik yeni istekliliği, sosyal olarak tanınmanın tek yoludur. Ve endişeleri için gerçekten harekete geçmenin tek yolu.

Bunun yerine, hafta sonundaki gibi eylemler, özellikle magazin dergilerinin yaydığı radikal, acımasız “iklim yapıştırıcısı” imajını destekliyor. Daha da kötüsü, ablukaları medyada eskidiği için, odak noktası sadece protesto grubuna yönelik şiddet.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Saldırılar giderek daha sık oluyor gibi görünüyor. En son Avusturya’da bir adam bir protestocunun üzerine oturdu. “Bild” gazetesi, bir ceza avukatına karşı önlem olarak tokatlara izin verilip verilmediğini sorarak bu tür aşırılıkları teşvik ediyor. İklim protestosu bu tür ajitasyonlarla insanlıktan çıkarılıyor ve Hamburg’daki kamyon şoförününki gibi şiddet eylemleri ahlaki olarak meşrulaştırılıyor.

Bu nedenle son nesil de kendini korumak için sokaklardan inmeli ve Cumartesi günü olduğu gibi akılsızca hareketlerle kazandıkları müzakere yolunu engellememelidir.
 
Üst