Soğuk Baklava (Yılın Süper Tatlısı)

Felaket

New member
Soğuk Baklava (Yılın Süper Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı antep fıstığı yada ceviz
Süt şerbeti için :

  • 3 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı şeker
Üzerini süslemek için :

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 120 gr rendelenmiş çikolata
Soğuk Baklava (Yılın Mükemmel Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda süt şerbetini hazırlayalım.
  2. Tencereye sütü koyalım, üzerinede şekeri ekleyip şeker eriyene kadar güzelce karıştıralım (süt ılık olacak) ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. daha sonra tereyağı ve sıvı yağı eritin.
  4. Dikdörtgen borcamın biçimine bakılırsa baklavalık yufkayı kesin ve yarısını ayırın.Üstünü kapatın.
  5. Borcama teker teker serin.
  6. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırçayla her yerine güzelce sürün .
  7. Hepsini tıpkı biçimde yapın yarıya gelince ortasına her yerine gelecek biçimde cevizli harç serpin.
  8. Kalan yufkalarıda birebir biçimde ortalarına yağ sürerek üst üste dizin .
  9. En üstteki kata yağı sürmeden dilimleyin ve kalan yağı daima üzerine dökün güzelce fırçayla yayın.
  10. Evvelce ısıtılmış 180derece fırına sürelim .
  11. Yaklaşık 20- 25 dk üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim.
  12. Piştikten daha sonra fırından çıkarıp birinci sıcağı çıkınca süt şerbetini her yerine eşit olacak biçimde dökelim.
  13. Şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  14. Dinlendikten daha sonra üzerine kakao serpelim ve çikolata rendeleyelim.
  15. Bir kaç saat dinlendikten daha sonra yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Soğuk Baklava (Yılın Mükemmel Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst