Şipşak Baklava

Felaket

New member
Şipşak Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Şipşak Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel şerbeti hazırlayıp soğumasını bekleyin.
  2. ondan sonrasında bir kaba ceviz hariç tüm materyalleri ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
  3. En son cevizi ekleyip borcama hamuru elimizle düzleyip biçim veriyoruz.
  4. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişen tatlımıza soğuyan şerbeti ekleyip dinlendirin ve servise hazır olduğunda üzerini süsleyebilirsiniz.
Şipşak Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst