Şerbetli Bir Lezzet Balparmak Tatlısı

Felaket

New member
Şerbetli Bir Lezzet Balparmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Dışına bulamak için;

  • İrmik
Ortası için;

  • Ceviz
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 6-7 damla limon suyu
Şerbetli Bir Lezzet Balparmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbetimiz için su ve şeker bir tencereye alıp kaynatıyoruz. çabucak sonrasında limon damlatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Un hariç hamurun bütün materyallerini yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz, unumuzu denetimli ekleyerek kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Küçük yuvarlaklar oluşturup içine orta büyüklükte tüm ceviz koyuyoruz. Dışını irmiğe bulayıp tepsimize diziyoruz.
  4. Evvelden ısıtılmış 170’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz. !!
  5. Tatlımızın birinci sıcaklığı gitmiş olacak, şerbetimiz öncesinden yapılmış soğumuş olacak. Yumuşacık tatlısıyla bol şerbetiyle bu tatlı tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Şerbetli Bir Lezzet Balparmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst