Selanik Tatlısı

Felaket

New member
Selanik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağından birazcık fazla su
  • 1-2 damla limon suyu
Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Farklı bir lezzet denemek isteyenler bu tarife????????.

  1. Şerbeti soğuk kullanacağımız için birinci vakit içinderda su ve şekeri ocağa alalım.
  2. Kaynayınca birkaç damla limon sıkıp 10-12 dk. Kadar kısık ateşte kaynatalım ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım.
  3. Hamur için yumurta ve şekeri birkaç dakika çırptıktan daha sonra başka gereçleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Bu kademede karbonat yoksa kabartma tozunu 1 çay kaşığı koyabilirsiniz.
  5. Ben borcam da yaptım ancak fırından çıkar çıkmaz tatlıya şerbet dökeceğimiz için çatlama riski olabilir olağan fırın tepsisi kullanmanızı tavsiye ederim.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yağlanmış tepsiye dizelim.
  7. 175 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar denetimli bir biçimde 25-30 dakika pişirelim.
  8. Tatlıyı fırından çıkarınca çabucak şerbetini üzerine gezdirelim.
  9. Kapattığınız ılık fırına tepsiyi yine koyun güzelce şerbeti çeksin gerekirse yarım saat ortayla bir kez alt üst yapın her yerine uygunca şerbetini çeksin.
  10. Buzdolabında bir kaç saat bekletirseniz soğuk soğuk daha hoş olur. Afiyet olsun ????.
Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst