Şekerpare

Felaket

New member
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştıralım. Unu ekleyelim ve hamuru elimizle kıvam alana kadar yoğuralım.
  2. Hamurdan kesimler kopartıp elimizde biçim verip fırın tepsisine dizelim.
  3. Önceden 180°c ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
  4. Pişen şekerpareleri bir borcama alalım ki şerbeti içine daha kolay çeksin.
  5. Tencereye aldığımız şeker ve su kaynadıktan daha sonra limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğuyan şerbeti birinci sıcaklığı çıkan tatlıların üzerine gezdirelim.
  6. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Lokum kıvamında bi şekerpare deneyen herkese afiyet olsun.
Sayfamı instagramdan da takip edebilirsiniz ????

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst