Saray Tatlısı

Felaket

New member
Saray Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 5-6 kahve fincanı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet kabarta tozu
  • 2 adet vanilya
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet vanilya
  • 1 paket kremşanti
Üzerini için;

  • Hindistan cevizi
Saray Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle uygunca çırpıyoruz. Akabinde başka materyalleri de ek edip, tekrar karıştırıyoruz.
  2. Hazırladığımız karışımı dikdörtgen borcama boşaltıp, önce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen keki fırından çıkarıp 3-4 dakika soğuttuktan daha sonra 2,5 su bardağı sütle ıslatıyoruz.
  4. Krema materyallerini (Krem şanti haricinde) uygun bir tencereye alıp daima karıştırarak pişirdikten daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. İyice soğuttuğumuz kremaya 1 paket krem şantiyi ek edip mikserle ipek üzere kıvam alana kadar çırpıyoruz. Hazır olan kremayı kekimizin üzerine eşit biçimde dağıtıyoruz.
  6. En son bol hindistan cevizi serpiyoruz ve üzerini streç sinema ile örtüp buzdolabında soğuttuktan daha sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Saray Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst