Saksı Tatlısı

Felaket

New member
Saksı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kakaolu paykek yahut 2 paket nero bisküvi
Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
İçi için;

  • Muz
Saksı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin bir kabın içerisine vanilya ve kremşanti hariç başka gereçleri ekleyip daima karıştırın.
  2. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyip yeniden karıştırın.
  3. Muhallebi biraz soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip yeterlice çırpın.
  4. Güveçlere birebir eşitlikte hisse edip dilimlenmiş muzları ekleyin.
  5. Üzerine ufaltılmış kek yahut neroyu serpiştirin.
  6. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. İstediğiniz biçimde süsleyin. Afiyet olsun.
Saksı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst