Revani (Ocakta)

Felaket

New member
Revani (Ocakta) Tanımı İçin Materyaller

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Revani (Ocakta) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tatlının şerbetini hazırlamak için; 4 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan daha sonra limon suyunu ekleyin ve soğuması için ocaktan alın.
  2. 3 yumurtayı bir kabın içine alın. Üzerine şekeri koyun ve şeker büsbütün eriyene kadar çırpın. Yağ, yoğurt ve irmiği de katın, karıştırın.
  3. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek düzgünce karıştırın. Yağladığınız kaba (Ben fırın tepsisi kullandım) karışımı dökün.
  4. Ocağın en küçük yerinde en az alevde pişirin. Alt kısmı kızarınca öteki bir tepsi sayesinde başka tarafını da kızarması için çevirin. Ocağa yine koyun.
  5. Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı geçsin, soğuk şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün. Üzerine fındık, ceviz ya da hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
    ☺
Revani (Ocakta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst