Ramazana Özel yavaşça Peynirli Tatlı

Felaket

New member
Ramazana Özel yavaşça Peynirli Tatlı Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ(60 gr)
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı irmik
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
Ramazana Özel yavaşça Peynirli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ramazana özel yavaşça peynirli tatlı.
  2. 1,5 su bardağı sütü tenceremize alıyoruz.
  3. 1/2 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı (60 gr) tereyağ ek ediyoruz.
  4. Karıştırırken 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un, 3/4 su bardağı irmik ek edip kaynayıp koyu kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  5. Büyük bir kaseye oluşan karışımı koyuyoruz.
  6. 1 su bardağı lor peyniri ek ediyoruz.
  7. 3 yumurtayı her seferinde 1 adedini kırıp mikserle çırparak karıştırıyoruz.
  8. 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ek edip mikserle çırpıyoruz.
  9. Sıkma torbasına alıyoruz.
  10. Yağladığımız fırın tepsisine göründüğü üzere biçim veriyoruz.
  11. Konutta sıkma torbanız yoksa buzdolabı poşetinin ucunu keserek kullanabilirsiniz.
  12. Kaşıkla tepsiye de yuvarlak biçimde koyabilirsiniz.
  13. 170°c / 338°f fırında yaklaşık 35 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Tatlıyı fırına attıktan daha sonra çabucak 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı suyu tenceremize alıyoruz.
  15. 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
  16. Fırından çıkan tatlılarımızın üzerine tatlı sıcak şerbet sıcak olacak biçimde üzerlerine şerbeti döküyoruz.
  17. Tatlı soğuyana kadar dinlendiriyoruz.Başka tanımlarda görüşmek üzere afiyet olsun.
Ramazana Özel yavaşça Peynirli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst