Pudingli Fıstıkpare Tatlısı

Felaket

New member
Pudingli Fıstıkpare Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;

  • 125 gr erimiş tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz yeşil fıstık
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket Dr. Oetker fıstıklı puding
  • 1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
  • 1 paket Dr. Oetker vanilya
  • 2 su bardağına yakın un
Şerbet için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Süsleme için;

  • Kaymak
  • File fıstık
Pudingli Fıstıkpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynattım.
  2. Çeyrek limon sıkıp kısık ateşte 15 dk daha kaynatıp soğuması için bir kenara aldım.
  3. Hamur için derin bir kapta tereyağ, yumurta, sirke, süt, irmik, fıstıklı toz puding,toz fıstık,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırdım.
  4. Un farklılık gösterebilir ben iki su bardağına yakın ekledim yumuşak bir hamur elde ettim.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarladım elips hali verip ortasının dolgusu için bıçak sapı ile uzunlamaya çukur açtım. (bkz fotoğraf).
  6. Hepsini yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim 170°ısıtılmış fırında 20 dk. Pişirdim ancak birinci 10 dk. daha sonra kabardığı için dolgu yapacağım oyuklar düzleşti. El çabukluğuyla çıkarıp oyuklara yinedan(fotoğraftaki gibi) bıçak sapı ile uzunlamaya çukur açtım.
  7. Çabucak fırına attım bir 10dk. Daha pişirdim. Toplamda pişme vakti 20 dk. Oldu.
  8. Fırından çıkınca 1-2 dk. Birinci sıcağından daha sonra farklı bir borcama alıp çabucak hemen sıcak olan tatlı hamurumu ılınmış şerbetle buluşturdum 2-3 saat kadar üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağladım.
  9. En son tatlının oyuklarını kaymak ve file fıstık ile süsleyip servis yaptım.
Umarım tanımımı beğenirsiniz.

Deneyecelere kolay gelsin????????????????????.

Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Pudingli Fıstıkpare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst