Profiterol

Felaket

New member
Profiterol Tanımı İçin Materyaller

Kreması için ;

  • 2.5 bardak süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket beyaz çikolata (İsteğe bağlı ancak bu biçimde daha hoş oluyor )
Hamuru için ;

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta (Küçükse 4)
Çikolata sos için ;

  • 1 paket sıvı krema
  • 200 gr çikolata
  • (krema kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtılır sonrasındasında çikolatalar eklenir ve çikolatalar eriyene kadar karıştırılır)
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel kremayı yapmakla başlıyoruz. Bunun için un,süt,yumurta,şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıp vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. çabucak sonrasında hamuru için su ve yağı bir tencereye alıyoruz kaynayıp yağ eridiğinde bir bardak unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Bir çırpma kabına alıp teker teker yumurtaları ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  5. Bir krema sıkma poşetine alıp istediğimiz büyüklüklerde hamuru sıkıyoruz.
  6. 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. çabucak sonrasında içleri hazırlamış olduğumuz krema ile doldurup. Yukarda gereç kısmında çikolatalı ganaj sosu tanım ettiğim üzere hazırlayım üzerine döküyoruz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst