Pratik İrmik Helvası

Felaket

New member
Pratik İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı irmik
  • 50 gr sana yağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • İsteğe bağlı ceviz
Pratik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye süt su ve şekeri ekleyip pişirmeye koyalım.
  2. Öteki tarafta sana yağ ve sıvı yak koyup eridikten daha sonra irmik ekleyip kavurmaya başlayalım.
  3. Şerbetin afif kaynadıktan daha sonra altını kapata biliriz hayli kaynatmayalım.
  4. İrmikler renk aldıktan daha sonra şerbeti ekleyelim. Bu ortada ocağımız daima kısık ateşte olucak. Pilav üzere yavaş yavaş demlendikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Pratik İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst