Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı)

Felaket

New member
Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı) Tanımı İçin Gereçler

Portakal sosu için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Yarım paket vanilya
Sütlü muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gram margarin
  • Yarım paket vanilya
Tel şehriye tatlısı için;

  • 2 su bardağı şehriye
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 50 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şehriye tatlımızla başlıyoruz bunun için uygun bir tencerede şehriyelerimizi yakmadan eşit bir biçimde kavuruyoruz.
  2. Akabinde sıcak suda şekeri eritip, kavrulan şehriyelerin üzerine döküp kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
  3. ondan sonrasında sütlü muhallebimiz için vanilya ve margarin hariç tüm materyalleri yeterlice karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Pişen muhallebimizin içine vanilya ve margarinide ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Son olarak portakalı muhallebiyide hazırlamak için bir tencereye vanilya hariç tüm gereçleri alıp uygunca çırpıp, orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişiriyoruz pişen sosun vanilyasınıda ekleyip ocaktan alıyoruz.
  6. Akabinde kuplarımızın en alt kısmına şehriye tatlısından üzerine sütlü muhallebisinden üzerine yeniden şehriye tatlısından ve son olarak portakallı sosundan koyup, dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz
    ❣
    ????.
Not: Şehriye tatlımız piştikten daha sonra kadayıf üzere çıtır oluyor bu yüzden sakın pişmedi sanmayın ????????????.

Portakal Soslu Muhallebili Tel Şehriye Tatlısı (Muhteşem Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst