Pekmezli Kadayıf

Felaket

New member
Pekmezli Kadayıf Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg kadayıf
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • İsteğe bağlı ceviz yahut fındık
Şerbet için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon
  • Çay kaşığı ucu ile tereyağ
Pekmezli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti yapmak için gereçleri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırıp akabinde 10 dk kısık ateşte pişirelim.
  2. Kadayıfları geniş bi kaba mutfak makası ya da bıçak ile doğrayıp alalım.
  3. Tereyağını eritip üzerine dökelim.
  4. Pekmez, mısır unu ve sıvı yağı da ek edip yeterlice harmanlayalım.
  5. Yağladığımız borcama kadayıfın yarısını bastıra bastıra dizeli.
  6. Bu kısımda istersek ceviz yahut fındık koyalım.
  7. Akabinde kalan kadayıfları da koyup uygunca elimizle basalım hatta kullanmadığınız bi cezve ile de basabilirsiniz sıkı sıkıya olmalı.
  8. 200 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan 5 dk daha sonra soğumuş şerbeti dökün.
Pekmezli Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst