Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı)

Felaket

New member
Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler

  • Her biri 8 cm çapında 16 tartolet kalıbı
  • Elek kalıplar için tereyağı
  • 1 dikdörtgen tereyağlı milföy 320 gr
İç harcı için:

  • 40 gram un
  • 4 dl süt
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 adet limon (ince soyulmuş)
  • 200 gram şeker
  • 1 dl su
  • 5 adet yumurta sarısı
Üzeri için:

  • Biraz tarçın şekeri
Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Milföy hamurunu uzun tarafınca sıkıca sarın.
  2. Ruloyu 16 kesime kesin.
  3. Tereyağlı tepsilerin her birine bir modül milföy hamurunu yerleştirin, tüm tepsinin hamurla eşit biçimde kaplanması için hamuru tepsilere bastırın ve soğutun.
  4. İç harcı için: unu bir çırpma teli ve biraz süt ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  5. Kalan sütü tarçın çubuğu ve limon kabuğu rendesi ile kaynatın.
  6. Karıştırılan unun üzerine daima karıştırarak sıcak sütü dökün, yine tavaya koyun ve daima karıştırarak kaynatın.
  7. Şeker ve suyu ikinci bir tavada kaynatın, 3-4 dakika kaynatın ve sıcak şeker şurubunu süt karışımına karıştırın, biraz soğutun.
  8. Yumurta sarısını karıştırın ve kremayı bir elekten geçirin.
  9. Hazırlanan kalıplara kremayı dökün ve kekleri 230-250°c sıcak hava/konveksiyona (250°c üst ve alt ısıtma) önce ısıtılmış fırının ortasında koyu kahverengi olana kadar 17-20 dakika pişirin.
  10. Hamuru çıkarın ve soğumaya bırakın.
  11. Servis yapmadan evvel dilerseniz üzerine tarçın şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun….
Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst