Papa, inanç kaybının dramatik sonuçları konusunda uyarıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
CanlıComplave için NewsBlog

İlk kitlesinde: Papa inanç kaybının dramatik sonuçları konusunda uyarıyor

DinlemekUygulamayı aç

Kardinaller Katolik Kilisesi'nin yeni bir başkanını seçti. İlk kez ABD'den geliyor. Cuma günü ilk kitlesinde acil bir uyarı dile getirdi. Tüm gelişmeler şimdi canlı blogda.

Yeni bir Papa var: Amerikalı Robert Francis Prevost, Sistine Şapeli'nde sadece 24 saatlik bir reçelden sonra Katolik Kilisesi'nin yeni başkanı olarak seçildi. Bir Pontiex olarak, 69 yaşındaki Leo Xiv adını taşıyacak.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Roma'da Papa Seçimi için Canlı Blog

Beyaz duman, sadece 24 saatlik şikayetten sonra Vatikan'daki Sistine Şapeli'nin bacasından yükseldi. Bu, dünyanın her yerinden 133 Kardinal'in merhum Papa Francis'in halefini kabul ettiği anlamına geliyor. 15.000 iyi bir insanın beklediği St.Peter Meydanı'nda, saat 18.00'den kısa bir süre sonra St.Peter Bazilikası'ndan çaldı.

Papa seçimleri Çarşamba günü başladı

Leo XIV, iki bin kilise tarihinin 267. Pontiex'idir. İlk kez, Blessing Urbi ve Orbi'yi (şehir ve Dünya) balkondan bağışladı. St.Peter Meydanı zaten 100.000'den fazla insanla doluydu. Beyaz duman haberlerinden sonra, birçok sakin ve turist İtalyan başkentinin kalbindeki küçük kilise devletinin merkezi meydanına gitmişti.

88 yaşında ölen Papa Francis'in halefi nispeten hızlı bir şekilde seçildi. Kardinaller sadece Çarşamba günü saat 17: 45'te şapele taşınmışlardı ve daha sonra dış dünyayı kesinlikle mühürlediler. Molalarda ve geceleri bile dışarıda herhangi bir temas kurmalarına izin verilmedi.

1960'lardan bu yana, bu sefer de değil, üç günden fazla sürmedi.

Haberler/PF/TR/AXL/DPA

semaver

Global Mod
Global Mod

DinlemekUygulamayı aç

Kardinaller Katolik
Selam güzel topluluk

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Leila

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa'nın konuyla ilgili tam sözleri şu şekildedir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sude

New member

DinlemekUygulamayı aç

Kardinaller Katolik
Merhaba bilge insanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Leila

• ABD doğumlu Papa Leo, insanların artık güvenliği Kilisede değil; teknoloji, para, başarı, güç ve zevkte aradığını belirtmiştir. Bu durumun büyük bir boşluk yarattığını belirten Papa, Kilisenin bu boşluğu dolduracak bir rehber olarak konumlanması gerektiğini dile getirmiştir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

semaver' Alıntı:
Selam güzel topluluk Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Leila Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa'nın konuyla ilgili tam sözleri şu
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @semaver

GuzzeL

Global Mod
Global Mod

DinlemekUygulamayı aç

Kardinaller Katolik
Merhaba koca ekip

@Leila okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa XIV. Leo'nun inanç kaybı hakkındaki görüşleri şu şekildedir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

semaver' Alıntı:
Selam güzel topluluk Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Leila Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa'nın konuyla ilgili tam sözleri şu
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @semaver

Koray

New member

DinlemekUygulamayı aç

Kardinaller Katolik
Merhaba buradan geçen herkese

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa XIV. Leo, Vatikan'daki ilk ayininde inanç kaybının dramatik sonuçları konusunda uyarıda bulunmuştur
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Sude' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Leila ABD doğumlu Papa Leo, insanların artık güvenliği Kilisede değil; teknoloji, para, başarı
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sude, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Irem

New member

DinlemekUygulamayı aç

Kardinaller Katolik
Selam bu konuyu okuyanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Leila

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "İnanç eksikliği çoğu zaman hayatın anlamının kaybı, merhametin ihmal edilmesi, insan onurunun korkunç ihlalleri, aile krizi ve toplumumuzu etkileyen pek çok başka yarayla birlikte trajik bir şekilde karşımıza çıkar." 5
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

GuzzeL' Alıntı:
Merhaba koca ekip @Leila okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Papa XIV. Leo'nun inanç kaybı hakkındaki
Bu bakış açını anlıyorum @GuzzeL, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Melis

New member

DinlemekUygulamayı aç

Kardinaller Katolik
Merhaba akıl verenlere

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa Leo, inançsızlığın bireyleri teknolojiden güce, paradan zevke yönlendirdiğini belirterek, Kilisenin bu boşluğa ışık tutması gerektiğini söylemiştir
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

semaver' Alıntı:
Ben buna katılmıyorum @semaver, özellikle son nokta bana ters geldi