PAC pazarı: Son beş yılda 105 milyonu devredilen 46.174 hak devri

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
PAC haklarının satın alınması, satılması veya kiralanması son beş yılda, bireyler arasında 46.174 atamanın kaydedildiği ve dünya çapında 105 milyon avro transfer edilen Castilla y León’da sabit kaldı. Bununla birlikte, devralma teklifleri, yeni OTP’nin yeniden dağıtım ödemesi veya yakınsama gibi pazarın büyümesini engelleyen önlemler getirdiği konusunda uyarıda bulunuyor. Aksine, Kurul’dan gelecek çiftliklerin devri için yapılacak yardımın büyümelerini artıracağını düşünüyorlar.


Ical tarafından derlenen İspanyol Tarım Garanti Fonu’nun (FEGA) sağladığı bilgilere göre, geçen yıl Castilla y León’da 9.167 PAC hakları işlemi kaydedildi ve 21.8 milyon avro transfer edildi. 20.8 milyon için bir önceki yılın 9.139’u. Veriler 2018’de 18,7 milyon için 8.494 aktarımla biraz azaldı; 2017’de 20,2 milyona 9.864; ve 2016’da 9.511 kez 23,1 eklediler.

Detaylara inecek olursak, geçen yıl en fazla devir 2.419 ile 5,4 milyon avro ile arazi hakkı kiralaması olarak gerçekleşti, bunu 3,4 milyon ile 2.374 ile alım-satım veya haksız kesin devir (yüzde 20 geçiş ücreti) izledi; ve 2.038, 2.9 ile kara ile.

Asaja’nın başkanı Donaciano Dujo, yeni PAC’den sonra hak piyasasının evriminin “tamamen bilinmez” olduğunu, çünkü yeni çerçevenin değerini düşürdüğünü ve profesyonelleri yeniden dağıtım ödemesi gibi önlemlerle çiftliklerini boyutlandırmaktan caydırdığını belirtti; Öte yandan, ikinci ayakta, Kurul, çiftliklerin emekliler tarafından genç çiftçilere devri için yardım uygulayacak, böylece birincisi çalışmayı bırakacak ve ikincisi karlı bir boyuta sahip olacak.

“Neler olabileceği tamamen meçhul” diyen Erdoğan, bugün hakkın ve ‘yeşillenmenin’ eski hakların değerinin yüzde 85’ini temsil ettiğini belirterek; 2023’ten itibaren hak artı yeniden dağıtım ödemesi yüzde 60 olacak. Bu anlamda, yeni OTP’ye saldırdı çünkü orta ya da küçük daha küçük çiftlikler yeniden dağıtım ödemesinin yüzde onunu üstlenecek ve büyük olanlar bundan yararlanamayacak. Özellikle yağmurla beslenen büyük çiftlikler bu ödemeye katkıda bulunacak ve herhangi bir ücret talep etmeyecek, 140 hektardan itibaren küresel hesaplamaya göre para kaybetmeye başlayacaksınız, bu nedenle “çiftliklere katılmak ilginç olmayacak, çünkü genel hesaplamada ücret alacaksınız. sağ başına daha az ».

Yeni PAC’nin “onların seçmeni olan” 480.000 “profesyonel olmayan” çiftçiyi memnun etmek için yapıldığını söyledi ve Bakan Luis Planas’ı sektördeki profesyonellere, vergi ödeyen ve risk alan tarımsal aile işletmelerine saldırırken özerklik propagandası yapmakla suçladı. . “Haklar ve istismarlar profesyoneller için olmalıdır” dedi.

Dujo, yakınsama etkisinin 2026’da yüzde 85’e ulaşacağını ve “görünüşe göre 2029’da yüzde 10 olması gerektiğini” de hatırlattı. Arada, “bir milyon yeni kalıcı mahsul ekilecek ve bunun yalnızca 100.000 hektarı Castilla y León’da tahsil edilecek ve bunun için büyük zarar göreceğimizi” belirtti. Hakları ulusal rezervden alınacak birkaç hektar ve tam yakınlaşmaya ulaşıldığında, alan bazında yeniden ücretlendirilebilir.

Bu bağlamda hesaplar, Topluluğun küresel ödemelerde kaybetmeyeceğini belirtiyor, “ancak profesyonel model kaybediyor, olmayan 25.000 kişi lehine 45.000 çiftçi ve çiftlik sahibi kaybediyor.”

UCCL’nin bölge koordinatörü Jesús Manuel González Palacín, yakınsama nedeniyle hakların çoğunun değer kaybedeceğini vurguladı; ve taban ücretin ağırlığı yüzde 58’den yüzde 40’a düşecek. Palacín, PAC’nin faaliyete kendini adamış ve hektar başına düşük karlılık nedeniyle büyük çiftliklere ihtiyaç duyan profesyonellere ters yönde gittiğini ve yeniden dağıtım ödemesini, özellikle kuru arazide bir “önden saldırı” olarak çizdiğimi kınadı.

“Çiftlikleri veya profesyonelleri büyütmeyi değil, diğer faaliyetlerle birleştirdikleri, tamamen haksız rekabetle ve genellikle kayıt dışı ekonomide küçük olanları teşvik ediyorlar” diye eleştirdi. Aksine, emeklileri faaliyetten ayrılmaya teşvik etmek ve araziyi gençlere şirketleşmelerini teşvik edecek şekilde devretmek için bölge yönetiminin uygulayacağı yardımın altını çizdi.
 
Üst