Orjinal Şekerpare

Felaket

New member
Orjinal Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım paket tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Süsleme için

  • Fındık içi
Orjinal Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel şerbetin materyallerini tencereye koyup şerbet kıvam alana kadar ocağımızın orta gözünde altını kısmadan kıvam alana kadar kaynatıyoruz ve kıvam alan şerbeti soğuması için kenara ocaktan alıyoruz.
  2. Yoğurma kabımıza un hariç tüm gereçlerimizi koyup karıştırıyoruz.
  3. sonrasındasında denetimli bir biçimde unumuzu koyup hamurumuzu yoğuruyoruz.
  4. Elimizle hamurumuza yuvarlak formu verip tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına. Fındık içimizi koyup bastırıyoruz.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen şekerparemizin üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
  8. Tatlımız şerbetini çektikten daha sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Orjinal Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst